Wyjątkowy i aromatyczny dodatek do potraw i sosów.
Sposób przygotowania:
1. Grzyby delikatnie wypłukać i moczyć ok 1 godz. w letniej wodzie. Następnie gotować ok 1/2 godz. i odcedzić. Grzyby pokroić według uznania.
2. Wywar zostawić.
3. Wywar oraz grzyby wykorzystujemy do sporządzenia różnych smacznych potraw np.: zup, sosów, mięs, kapusty, farszów i wielu innych.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Numer atestu jest numerem partii (na opakowaniu).
Rok zbioru 2021
Pakowane od nadzorem grzyboznawcy nr. 1480
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1326kJ/316kcal
Tłuszcz: 5,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7g
Węglowodany: 24,0g
w tym cukry: 7,0g
Białko: 33g
Błonnik: 22g
Sól: 0,07g