CENY
Ceny widoczne po zalogowaniu
LOGISTYKA
Jednostka podstawowa
kg
Ilość w opakowaniu zbiorczym
0.3
KOD KRESKOWY (EAN)
KOD TOWARU (CN)
Kod towaru (CN)
0406 90 63
OPIS
Ser imeretyński (inna nazwa to Imeruli kveli) wytwarzany jest z mleka krowiego, poprzez dodanie podpuszczki i obrobkę cieplną. Ser imeretyński jest podobny do suluguni, gdyż jest surowcem do jego produkcji. Ma jednak łagodniejszy smak. Jest delikatny, średnio słony, kruchy, o przyjemnym zapachu mleka - bez smaku cierpkości. Imeruli to młody ser marynowany, który wygląda jak sprasowany wiejski twarożek z białą lub lekko żółtawą barwą, na ktorej kolor ma wpływ zawartości tłuszczu w mleku. Jego ojczyzną jest region Imereti. Dodatek koperku

Skladniki: MLEKO krowie pasteryzowane, podpuszczka mikrobiologiczna, sól niejodowana, chlorek wapnia, czarnuszka.

Produkt bogaty w białko 21,5g/100g
Pakowany próżniowo.

Termin przydatności do spożycia:  20 dni przy temperaturze  +2°C +6°C

Wartość odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna: 1150kJ/274kcal
Tłuszcz: 20,09g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,00g
Węglowodany: 1,08g
w tym cukry: 1,08g
Białko: 21,05g
Sól: 2,40g

Producent:
"Gruzińska Mleczarnia" producent unikalnego produktu opartego na starożytnych technologiach ludowych z Gruzji.
Nie gwarantujemy, że przedstawione opisy produktów nie zawierają błędów - jeżeli je zauważysz, bardzo prosimy o wysłanie zgłoszenia.  
Zgłoś błędne dane produktu