CENY
Ceny widoczne po zalogowaniu
LOGISTYKA
Jednostka podstawowa
kg
Ilość w opakowaniu zbiorczym
1
KOD KRESKOWY (EAN)
KOD TOWARU (CN)
Kod towaru (CN)
0406 90 63
OPIS
Ser Suluguni wędzony można nazwać odrębnym rodzajem sera, ponieważ wcale nie wygląda jak klasyczny. Może być mocno lub umiarkowanie słony, charakteryzuje się żółtym kolorem, gęstą konsystencją i jasnym, mglistym aromatem. Jest twardy z ostrą skórką. W Gruzji wędzone suluguni podaje się do wina lub piwa. Ten rodzaj sera jest również idealny do smażenia.

Termin przydatności do spożycia:  45 dni przy temperaturrze  +6°C +10°C

Skladniki: mleko krowie pasteryzowane, podpuszczka mikrobiologiczna, sól niejodowana, chlorek wapnia, zapach wędzenia

Wartość odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna: 1570kJ/375kcal
Tłuszcz: 28,06g +- 2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11,05g
Węglowodany: 12,04g
w tym cukry:12,04g
Białko: 18,08g +- 2%
Sól: 2,07g

Producent:
"Gruzińska Serowarnia" producent unikalnego produktu opartego na starożytnych technologiach ludowych z Gruzji.


Nie gwarantujemy, że przedstawione opisy produktów nie zawierają błędów - jeżeli je zauważysz, bardzo prosimy o wysłanie zgłoszenia.  
Zgłoś błędne dane produktu